Շատ համեղ և յուրահատուկ տորթ "Լենինգրադյան"-ի բաղադրատոմս

Դիտումներ 333
Շատ համեղ և յուրահատուկ տորթ "Լենինգրադյան"-ի բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր

  • 330 գրամ ցորենի ալյուր,

  • 345 գրամ սերուցքային կարագ,

  • 255 գրամ շաքարավազ,

  • 75 մլ կաթ,

  • 1 հատ հավի ձու,

  • 1 հատ հավի ձվի դեղնուց,

  • 1 ճաշի գդալ կոնյակ,

  • 17 գրամ կակաո-փոշի,

  • 7 գրամ վանիլի փոշի,

Տորթ "Լենինգրադյան"

  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

  • 200 գրամ գլազուր,

  • 10 գրամ ընկույզներ,

  • բիսկվիտի փշուրներ ըստ ցնկությամբ

 
 

Պատրաստման եղանակը

  • 185 գրամ փափկած կարագը խառնել 125 գրամ շաքարավազի և ձվի հետ, մինչև ստացվի միատարր զանգված։ Ավելացնել ալյուր փխրեցուցիչի հետ, ստանալ խմորը։ Խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի, ամեն մեկը բացել թխման համար նախատեսված թղթի վրա, այնքան, որ հնարավոր լինի բաժամել 18 x 18 սմ չապի կտորների։ Գրտնակած խմորը փահել սառնախցիկում 4 ժամ, այնուհետև դնել 200 աստիճան տաքացված ջեռոցում, 20 րոպե։ Սառեցնել թուղթը՝ չհանելով։

  • Գլազուրը խառնել 10 գրամ կակաոի հետ և հավասարաչափ պատել մի շերտը։ Կաթը խառնել դեղնուցի հետ, թողնել և ավելացնել 130 գրամ շաքարավազ, մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման և եռացնել 4-5 րոպե, մինչև պնդանալը։ Սառեցնել՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։

  • 160 գրամ կարագը հարել, մինչը սպիտակելը, ավելացնել վանիլի փոշին և մաս - մաս լցնել ստացվաց սիրոպը, մանրակրկիտ հարելով, ավելացնել կոնյակ և շարունակել հարելը։ 2 ճաշի գդալ կրեմը պահել ձևաորման համար, իսկ մնացածի վրա ավելացնել 7 գրամ կակաո և նորից հարել։ Ընկույզները տապակել ջեռոցում և մանրեցնել։

  • Տորթը հավաքել, ամեն շերտը քսել կրեմով։ Վերև դնել գլազուրով շերտը, տորթի կողքի մասերը քսել կրեմ և շաղ տալ բիսկվիտի փշուրներով։ Տորթը ձևաորել սպիտակ կրեմով և շաղ տալ մանրեցված ընկույզ։ Դնել սարնարան։

 
 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը