Շատ համեղ և յուրահատուկ տորթ "Լենինգրադյան"-ի բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
330 գրամ ցորենի ալյուր,
-
345 գրամ սերուցքային կարագ,
-
255 գրամ շաքարավազ,
-
75 մլ կաթ,
-
1 հատ հավի ձու,
-
1 հատ հավի ձվի դեղնուց,
-
1 ճաշի գդալ կոնյակ,
-
17 գրամ կակաո-փոշի,
-
7 գրամ վանիլի փոշի,
-
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
-
200 գրամ գլազուր,
-
10 գրամ ընկույզներ,
-
բիսկվիտի փշուրներ ըստ ցնկությամբ
Պատրաստման եղանակը
-
185 գրամ փափկած կարագը խառնել 125 գրամ շաքարավազի և ձվի հետ, մինչև ստացվի միատարր զանգված։ Ավելացնել ալյուր փխրեցուցիչի հետ, ստանալ խմորը։ Խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի, ամեն մեկը բացել թխման համար նախատեսված թղթի վրա, այնքան, որ հնարավոր լինի բաժամել 18 x 18 սմ չապի կտորների։ Գրտնակած խմորը փահել սառնախցիկում 4 ժամ, այնուհետև դնել 200 աստիճան տաքացված ջեռոցում, 20 րոպե։ Սառեցնել թուղթը՝ չհանելով։
-
Գլազուրը խառնել 10 գրամ կակաոի հետ և հավասարաչափ պատել մի շերտը։ Կաթը խառնել դեղնուցի հետ, թողնել և ավելացնել 130 գրամ շաքարավազ, մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման և եռացնել 4-5 րոպե, մինչև պնդանալը։ Սառեցնել՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
-
160 գրամ կարագը հարել, մինչը սպիտակելը, ավելացնել վանիլի փոշին և մաս - մաս լցնել ստացվաց սիրոպը, մանրակրկիտ հարելով, ավելացնել կոնյակ և շարունակել հարելը։ 2 ճաշի գդալ կրեմը պահել ձևաորման համար, իսկ մնացածի վրա ավելացնել 7 գրամ կակաո և նորից հարել։ Ընկույզները տապակել ջեռոցում և մանրեցնել։
-
Տորթը հավաքել, ամեն շերտը քսել կրեմով։ Վերև դնել գլազուրով շերտը, տորթի կողքի մասերը քսել կրեմ և շաղ տալ բիսկվիտի փշուրներով։ Տորթը ձևաորել սպիտակ կրեմով և շաղ տալ մանրեցված ընկույզ։ Դնել սարնարան։
